Den nordiske dietten - Sammenhengen mellom kosthold, læring og bedre helse

NordForsk og Norden i Fokus inviterer til frokostseminar om barn, helse og kosthold under Forskningsdagene 2015. En sunn nordisk frokost serveres fra 08:30.

Time and place

:

Litteraturhuset, Oslo 25.09.2015 from 08:30 to 10:30


Harriet Strandvik – prosjektleder for barn, mat og helse i Ny Nordisk Mat
Ny Nordisk mat har vært et program i regi av Nordisk ministerråd med formål å løfte med den nordiske matkunst tilberedt av kortreist mat, med rene og sunne råvarer, fra landbruk og fiskeri. Et av målene har vært å tilby befolkningen en kost, som bidrar til bedre helse og livskvalitet.

Agneta Hörnell - prosjektleder ProMeal
ProMeal, et prosjekt under NordForsks Education for Tomorrow-program, sammenligner forholdene i de nordiske landene og undersøker om skolemat bidrar til et sunnere kosthold og bedre læring for barn i Finland, Island, Norge og Sverige. Dette temaet står jevnlig på den politiske agendaen i flere nordiske land, kanskje spesielt i Norge - det eneste nordiske landet hvor barna ikke får servert skolemat.

Nordic Nutrition Recommendations
The Nordic Nutrition Recommendations (NNR) er det viktigste referansepunktet for de ulike nasjonale ernæringsanbefalinger i Norden. NNR gir referanseverdier for inntak av næringsstoffer som, basert på aktuell vitenskapelig kunnskap, er tilstrekkelig for utvikling og optimal funksjon av menneskekroppen, og redusere risikoen for visse diettrelaterte sykdommer.

Resultatene fra de overnevnte programmene vil presenteres som et bakteppe for en debatt om hvordan ren, frisk, enkel nordisk mat kan bidra til bedre helse. I tillegg vil det tilbys en helsebringende og god nordisk frokost.


Arrangører: NordForsk og Norden i Fokus.
Møteleder: Ruth Astrid Sæter

Arrangementet er gratis.

Meld deg på her!

More information about this event…