15 finalister till svenska Kunskapspriset 2005

28.09.2005
2005 års finalister till Kunskapspriset är utsedda och går vidare till jurybedömning. På kvällen den 19 oktober offentliggörs vid en festlig gala i Stockholms stadshus vilka fem av finalisterna som blir årets pristagare. Kronprinsessan Victoria är årets prisutdelare.
Efter en öppen nominering från hela Sverige kommer en pristagare från var och en av de fem kategorierna att få dela på den totala prissumman av 1,25 miljoner kronor. Varje pristagare tar också emot en kunskapssymbol i glas av konstnären Bertil Vallien.

Kunskapspriset instiftades av NE Nationalencyklopedin AB 2002 och Vetenskapsrådet är en samarbetspartner till priset. Dagens kunskapssamhälle kräver nytänkande, stimulans och näring. Dessa krav ställs också på mottagarna av Kunskapspriset. Priset vänder sig till svenska folket. Alla svenskar kan nominera och bli nominerade till priset, oavsett utbildning, ålder, etnicitet eller annan tillhörighet. Priset kan delas ut till en enskild person, en grupp eller en verksamhet.

Pristagarna skall som kunskapsspridare vara goda förebilder och våga tänka i nya banor. På så sätt kan priset bidra till att höja kunskapsnivån i Sverige.

Priskategorierna är:
– skola och utbildningsväsende
– näringsliv
– offentlig verksamhet
– folkrörelser/organisationer
– övrig verksamhet/unik personlig insats

Läs mer på www.kunskapspriset.se


Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her