20 millioner NOK til forskning i nye lærings- og undervisningsmiljøer og -praksisser

20 millioner NOK til forskning i nye lærings- og undervisningsmiljøer og -praksisser

20 millioner NOK til forskning i nye lærings- og undervisningsmiljøer og -praksisser

27.10.2017
Det nordiske uddannelsesprogram, Education for Tomorrow, er på vej ind i fase to. I den forbindelse har NordForsk besluttet at finansiere 3 nye projekter sammen med Netherlands Initiative for Education Research (NRO) indenfor opslaget Inclusive Education Across Borders. Projekterne fokuserer på undervisning af børn og studerende med særlige behov, og er et samarbejde mellem forskere fra Norden og Holland.

De 24 ansøgninger, der blev sendt ind, er vurderet af internationale eksperter, og de udvalgte projekter modtager tilsammen omtrent 20 millioner norske kroner. De tre projekter, som finansieres, er:

- Politics of belonging: Promoting children’s inclusion in educational settings across borders.
Projektleder: Eva Johansson, Universitetet i Stavanger (Norge)

- Inclusive science teaching in multilingual classrooms - a design study.
Projektleder: Maaike Hajer, Utrecht University of Applied Sciences (Holland).

- Mixed classes And Pedagogical Solutions (MAPS).
Projektleder: Sonja Kosunen, University of Helsinki (Finland).

Om det nordiske uddannelsesprogram, Education for Tomorrow

Education for Tomorrow er et samarbejde mellem Finlands Akademi, Vetenskapsrådet, Norges forskningsråd, Undervisnings-, forsknings- og kulturministeriet i Island, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Netherlands Initiative for Education Research (NRO), Innovationsfonden, Nordisk Ministerråd og NordForsk.

Education for Tomorrow-programmet blev til efter initiativ fra de nordiske uddannelsesministre, og første fase af programmet finansierede seks forskningsprojekter (2013-2016) og et Nordic Centre of Excellence (2013-2018). Fase I har haft fokus på de udfordringer, de nordiske landes uddannelsessystemer vil møde fremover.

Fase II af programmet (2017-2023) har særligt fokus på at forbinde forskning med praksis på uddannelses- og læringsområdet og kommer til at bestå af et Nordic Centre of Excellence samt de 3 forskningsprojekter beskrevet herover.

Der tages forbehold for fejl og justeringer. Kun afgørelser formidlet direkte til ansøgerne per e-mail skal ses som formel bekræftelse på tildeling af midler. Alle ansøgere vil modtage et formelt svar på deres ansøgning i løbet af november måned.

Tekst: Jakob Chortsen

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her