Dansk forskning i front

06.01.2010
Forskningsresultater fra danske forskere er blandt de allermest citerede i verden. I perioden 2004 til 2008 er det kun forskningsresultater fra schweiziske forskere, som er citeret mere. Det skriver videnskabsminister Helge Sander i en artikel offentliggjort i Information 4. januar 2010.
 Dansk forskning i front
For første gang har vi med Forskningsbarometeret 2009 fået et overblik over, hvordan det samlet set går med dansk forskning. Vi har forskning af meget høj kvalitet, og vores forskere kan begå sig blandt verdens bedste. Det er flot og væsentligt. Samtidig er investeringer i forskning og forskningsbaseret uddannelse set med økonomiske briller en god forretning.

Klimaforskning er et godt eksempel på et område, hvor politikere efterspørger mere forskningsbaseret viden. Internationalt er Danmark placeret som nummer 19, hvad angår publiceringer inden for klimaforskning. Men målt i forhold til indbyggerantallet ligger vi på en fin femteplads. Blandt andet iskerneforskning er en af de synlige danske spidskompetencer i internationale sammenligninger.

Der er over de seneste år sket et positivt holdningsskift i mange offentlige forskningsmiljøer, så man er mere åben over for samarbejdet med virksomheder og andre eksterne samarbejdspartnere. Iværksætteri, spinoff-virksomheder og innovationsparker er i dag en naturlig del af universitetsverdenen, men vi er nødt til at lægge os endnu mere i selen for at få optimalt udbytte af de mange ekstra milliarder, som er investeret i forskning de senere år.

Læs hele artiklen her

Foto: Helge Sander, av Ole Mortensen, Tilsted.com
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her