Dansk minister for nordisk samarbejde ønsker grænseløst norden

26.11.2009
Nu skal det være endnu lettere at være borger og virksomhed i Norden. Grænsehindringer i Norden skal fjernes og tjene som eksempel for samarbejdet i resten af Europa. I hvert fald hvis det står til det kommende danske formandskab for Nordisk Ministerråd.
Under Bertel Haarders ledelse vil det kommende danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2010 sætte ekstra kræfter ind på at få fjernet grænsehindringer. Personer, varer, og gode idéer skal flyde frit over grænserne ikke bare i Norden, men i hele EU. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Bertel Haarder understreger, at Norden har alle tiders chance for at markere sig i EU-samarbejdet. Han fremhæver den nye Østersøstrategi som et konkret eksempel på, hvordan vi Norden arbejder tæt sammen med EU om f.eks. forskning, som er en af hjørnestenene i strategien: - Det nordiske Topforskningsinitiativ er det største fællesnordiske forskningsprojekt nogensinde. Her kan vi vise, at Norden har helt konkrete svar på de udfordringer, vi står overfor i Norden, Europa og på globalt plan. Vi kan faktisk skabe et tæt og gnidningsfrit samarbejde på tværs af forskningsmiljøerne i hele Norden, fortæller han.

Les mer om dette her:
• Norden.org: "Grænsehindringer skal væk i Norden og EU"
• Udenrigsministeriets pressemeddelelse d. 20.11.2009: ”Ministeren for nordisk samarbejde: Grense-hindringer skal væk i Norden og EU”.

Foto: Undervisningsminister og minister for nordisk samarbejde, Bertel Haarder, hentet fra www.umv.dk.
Nyhetsbrev
Facebook