En historisk langsigtet aftale

En historisk langsigtet aftale

06.11.2013
De nordiske lande har underskrevet et 10-årigt Memorandum of Understanding om videreførelse af The Nordic e-Infrastructure Collaboration (NeIC). Det er en historisk langsigtet aftale, som giver infrastrukturområdet ro og politisk opbakning.

NeIC’s bestyrelsesformand Pentti Pulkkinen siger:Pentti Pulkkinen

- NeIC er nu blevet teenager – men heldigvis én, som man vil og kan tale med – og organisationen udvikler sig hele tiden. Der er forskellige e-infrastrukturbehov i de nordiske lande, men historien har vist os, at der er flest fælles problemstillinger. Det er afgørende, at NeIC fungerer fleksibelt og kan facilitere samarbejdet på tværnationalt niveau.

 

Per Öster er direktør for forskningsinfrastruktur ved CSC - IT Center for Science Ltd, som driver og udvikler e-Infrastruktur i Finland, og han fortæller:

Per Öster


- Det er tydeligt for alle de nordiske lande, at samarbejdet gennem NeIC har betalt sig. Det har accelereret opdagelser inden for højenergifysik, fx Higgs partiklen. Nu ser vi et hastigt voksende behov for dataanalyse inden for biovidenskab, humaniora, geofag osv. Med den 10-årige aftale mellem de nordiske lande kan vi hjælpe forskerne til at være mere effektive og produktive. De forskningsfinansierende institutioner har sat ambitionsniveauet højt.

 

 

 

 

 

Jacko Koster- Vi skal ikke bare samarbejde for samarbejdets skyld. Der skal være en merværdi i det. Når en merværdi er beviselig på det nationale niveau, så kan vi flytte resultaterne fra det nordiske samarbejde til det nationale niveau og få endnu mere ud af det.

Jacko Koster, direktør for The Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC)

 

 

 

 

 

Læs mere i NordForsks magasin

 

Foto: Terje Heiestad

Tekst: Linn Hoff Jensen

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her