Europas største videnskabskonference er i gang

Europas største videnskabskonference er i gang

22.06.2014
European Science Open Forum – ESOF – begynder i dag i København. Forskere, politikere og andre forskningsinteresserede er samlet på den gamle Carlsberg grund for at præsentere forskningsresultater, diskutere forskningspolitik og forskningsformidling. NordForsk deltager med fem arrangementer.

Med 4.500 delegerede og op til 50.000 besøgende afholdes ESOF den 22.-26. juni 2014 og er Europas vigtigste forskningsmødeplads.

barosso

Konferencen består af bl.a. et videnskabsprogram og en forskningsfestival, Science in the city, som er åben for alle. Her bliver talt og udvekslet erfaringer, og NordForsk har prioriteret at deltage med en stand, der skal fortælle interesserede om NordForsks aktiviteter, og især om det nye Arktis-program, som bliver slået op efter sommeren. Formålet er at skabe et godt kendskab til det nordiske forskningssamarbejde, så det kan udvikle sig, og de nordiske landes forskere sammen kan få de bedste muligheder for deres arbejde.

dronning Margrethe

Den danske dronning Margrethe II og EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso åbnede sammen med ESOF’s præsident, Klaus Bock, konferencen søndag eftermiddag, og Barrosso understregede vigtigheden af forskning med ordene: The future of Europe is science.

NordForsks fem arrangementer på ESOF

margrethe og Barrosso

Uddannelsesforskning: Sessionen The role of education in promoting social justice afholdes mandag den 23. juni kl. 16.30-17.45 og sætter fokus på de mønstre og forskelle, der er i de nordiske lande i forbindelse med uddannelses rolle i at fremme social retfærdighed.

Nordisk forskningssamarbejde: Mandag aften den 23. juni kl. 19.00-20.30 holder NordForsk arrangementet Nordic Research Collaboration, what is it, and how does it work?, hvor resultater fra Topforskningsinitiativet præsenteres, og forskere fra forskellige Nordic Centres of Excellence præsenterer, hvor de er i deres projekter.

Open Access: NordForsk prioriterer Open Access højt og arrangerer derfor to sessioner om Open Access – tirsdag den 24. juni kl. 15.00-16.15 på Carlsberg Akademi diskuterer kapaciteter – bl.a. den danske forskningsminister og direktør for Science Magazine Alan Leshner – nye modeller for adgang til forskningsresultater til Scientific Impact and Open Access. Umiddelbart derefter afholder NordForsk et Science in the City-arrangement, som er åbent for alle – Open Access, Open Bar, Open Mic – på Cafe Elefanten kl. 16.30-18.00, hvor der åbnes for debatten med en mikrofon alle og enhver kan få i 60 sekunder sammen med en øl.

Arktisk forskning: Præsidenten for University of the Arctic, Lars Kullerud, har deltaget i arbejdet med at designe NordForsks Arktis-program. Han er selv aktiv forsker og bevæger sig rundt i Arktis. Han har indvilget i at fortælle om sine personlige erfaringer fra scenen i Tap1 onsdag den 25. juni kl. 16.30-17.00. 

 

Tekst: Linn Hoff Jensen

Billeder: Terje Heiestad

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her