Fokus på kvinder i forskning i Danmark

25.05.2004
Danmarks videnskabsminister Helge Sander og ligestillingsminister Henriette Kjær sætter fokus på, hvordan de danske universiteter kan tiltrække flere kvindelige forskere under konferencen Flere Kvinder i Forskning.
Konferansen Flere Kvinder i Forskning finder sted den 27. maj 2004 i Landstingssalen i Christiansborg. På konferencen vil der være indlæg fra ledere fra universitets- og forskningsverdenen, facts om situationen i Danmark samt et indlæg af den amerikanske forsker Barbara A. Lee, som fortæller om amerikanske strategier. Fælles for indlæggene er, at de vil fokusere på, hvordan man kan arbejde med de gode eksempler, meddeler det danske Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

-Kvinderne skal selvfølgelig repræsenteres bedre i forskerstillingerne, fordi universiteterne, forskningen og vores samfund går glip af de ubrugte ressourcer, som de veluddannede og højt kvalificerede kvinder repræsenterer. Samfundet har ikke råd til, at vi ikke udnytter de ressourcer, som vi har, udtaler ligestillingsminister Henriette Kjær.

Videnskabsminister Helge Sander udtaler:
-Inden for de næste 5-10 år skal der ske et massivt generationsskifte i den danske universitetssektor. Den ny universitetslov understøtter, at vi sætter fokus på ledelsesstil, personalepolitik og arbejdsmiljø, så vi får sikret et generationsskifte, hvor både mænd og kvinder vælger karrieren som forsker.
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her