Foreslår nordisk kompetencebank indenfor miljø og energi

21.04.2008
Den Socialdemokratiske Gruppe i Nordisk Råd blev enige om flere udspil indenfor forskning og beslægtede områder på Nordisk Råds møder 14. - 15. april i Stavanger.
 Foreslår nordisk kompetencebank indenfor miljø og energi
Det ene udspillet er et forslag om oprettelse af en kompetencebank, hvor Nordisk Ministerråd får samlet en nordisk oversigt over forskning og andre satsninger indenfor miljø og energi.

Forskning på frafald
Partigruppen foreslår også fællesnordisk forskning om frafald og restgrupper i de nordiske landes uddannelsessystemer. Som baggrund for forslaget hedder det:

-Nordisk Ministerråds generalsekretær har i sit indspil til globaliseringsprocessen fremhævet uddannelses betydning for Nordens styrkeposition i en global verden. Den store restgruppe er et af Nordens største problemer på uddannelsesområdet set i forhold til de udfordringer globaliseringen medfører.

Rumfartforskning for bedre miljøovervågning
I den helt anden ende af skalaen er et forslag om rumfartspolitisk samarbejde. Dette forslag er især rettet mod de nordligste områder og Arktis. Den socialdemokratiske gruppe i Nordisk Råd anmoder Nordisk Ministerråd og at tage initiativ til en øget satsning indenfor forskning og udvikling på rumfartsvirksomhed for at udvikle bedre miljø- og ressourceovervågning i de nordligste områder. Det bør vurderes om data fra overvågning kan blive tilgængelig for andre nordiske lande i større grad end det i dag er tilfældet.


(www.norden.org)

Læs flere nyheder fra Nordisk Råds aprilmøde


Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her