Forskning i nordisk samfundssikkerhed prioriteres – varsling af opslag/utlysning

Foto: Jan Erik Heggelund/Scanpix

Forskning i nordisk samfundssikkerhed prioriteres – varsling af opslag/utlysning

27.09.2013
Den 15. november 2013 opslår NordForsk sammen med en række nationale forskningsaktører midler til at etablere et eller flere Nordic Centres of Excellence inden for samfundssikkerhed.

De nordiske lande har i mange år samarbejdet tæt inden for samfundssikkerhed, der dækker et bredt spekter af fagområder. De senere år er dette samarbejde videre styrket gennem en række politiske tiltag. NordForsk og en nationale forskningsaktører fra Norge, Sverige, Finland og Island ser et behov for øget nordisk forskning på området. Derfor etableres et fælles nordisk program om samfundssikkerhed, hvor målet er at udvikle ny viden om og løsninger for de forskellige udfordringer inden for samfundssikkerhed, som de nordiske lande står over for.

Programmet vil etablere et eller flere Nordic Centres of Excellence (NCoE) for forskning i samfundssikkerhed.

Ansøgningsfrist: 15. januar 2014

For at give forskergrupper bedst mulig tid til at udarbejde ansøgning til programmet, annoncerer NordForsk allerede nu opslaget/utlysningen, som får ansøgningsfrist den 15. januar 2014. Det endelige opslag/utlysning offentliggøres 15. november 2013.

Ansøgningerne skal involvere samarbejde mellem minimum tre nordiske lande, og den planlagte forskning skal bidrage med merværdi i forhold til det arbejde, der allerede sker på feltet i de nordiske lande.

 

Fem fase 1-ansøgninger er finansieret – fase 2 er åben for alle

Første trin i processen var opslag/utlysning af midler til et forberedende arbejde for etableringen af Nordic Centres of Excellence, og den 14. juni 2013 var der frist for fase 1-ansøgninger. NordForsk modtog 14 ansøgninger, og 5 af disse er blevet finansieret med 100.000 NOK til at udarbejde den egentlige fase 2-ansøgning. Følgende har modtaget bevilling:

Britt-Marie Drottz Sjöberg, NTNU (Norwegian University of Science and Technology)

Guðrún Gísladóttir, University of Iceland

Peter Burgess, PRIO (Peace Research Institute, Oslo)

Simin Nadjm-Tehrani, Linköping University

Pär Anders Granhag, University of Gothenburg

 

Dette trin er forberedende, men ikke obligatorisk, for at kunne ansøge den 15. januar 2014. Det betyder altså, at opslaget/utlysningen endnu er åben for forskergrupper, som har et godt nordisk projekt af høj kvalitet.

 

Tekst: Linn Hoff Jensen

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her