Forskningsinfrastruktur for fremtiden: Et fælles nordisk anliggende

15.10.2008
NordForsk, det svenske forskningsråd, det svenske uddannelsesdepartement og Nordisk Ministerråd organiserer i samarbeid en konference om forskningsinfrastruktur i Stockholm 12-13 november 2008. På programmet er blandt andet præsentation af NordForsks nye policy brief om infrastruktur samt en række tematiske workshops, der skal munde ud i konkrete anbefalinger til regeringer og beslutningstagere i Norden.
 Forskningsinfrastruktur for fremtiden: Et fælles nordisk anliggende
Konferencen med titlen ‘Globale udfordringer - Regionale muligheder: Hvordan kan forskningsinfrastruktur og e-science fremme den nordiske konkurrenceevne‘ byder blandt andet på en plenarsession under titlen ‘Nordisk samarbejde i et globalt perspektiv‘. Sveriges forsknings- og uddannelsesminister Lars Leijonberg og Nordisk Ministerråds generalsekretær Halldór Ásgrimsson vil tale og ESFRI formand Carlo Rizutto vil bidrage med et europæisk perspektiv.

Under overskriften ‘Nordisk politik om forskningsinfrastruktur‘ vil NordForsks nye policy brief om nordisk infrastruktursamarbejd præsenteres, og nationale forskningsråd vil gi sine syn på anbefalingerne som fremkommer i denne.

Endelig er der fire workshops med titlerne:
- Energi, klima og miljø: Hvordan kan escience og forskningsinfrastruktur bidrage.
- Infrastruktur og escience indenfor sundhed og velfærd: Nordiske guldminer.
- Nye teknologier indenfor escience: En global tværvidenskabelig udfordring.
- Nationale strategier og løsninger: Samarbejde om forskningsinfrastruktur.

Hver workshop producerer en udtalelse, der skal bruges i det fremtidige arbejde med at styrke samarbejdet om forskningsinfrastruktur i Norden.

Tilmelding via http://www.vr.se/nordicinfra.

Kilde: Nordisk Ministerråd
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her