Hakamies-Blomqvist ny NordForsk-direktør

07.07.2005
Liisa Hakamies-Blomqvist bliver fra 15 oktober 2005, direktør for NordForsk. Hun er født i Helsingfors, hvor hun også studerede romansk filologi og psykologi på universitetet. Siden 1996 har hun arbejdet på Statens Väg- och Transportforsknings-institut i Linköping i Sverige, først som forsker og siden 2002 som forskningsdirektør. Som ny direktør for NordForsk er det Liisa Hakamies-Blomqvists ambition at styrke Norden som ét samlet forskningsområde, ikke bare i et europæisk perspektiv, men også i sammenligning med USA og Japan.
Som finne har de ni år i et svensk forskningsmiljø forstærket hendes nordiske identitet, og ikke mindst forståelsen for hvor vigtigt det er, at de små nordiske lande samarbejder, hvis de vil gøre sig gældende internationalt.

Som de nordiske regeringer er enige om, og som den europæiske Lissabon Strategi også betoner, så må forskningen styrkes, hvis man vil gøre sig gældende som vidensamfund i en globaliseret økonomi. Som ny direktør for NordForsk er det Liisa Hakamies-Blomqvists ambition at styrke Norden som ét samlet forskningsområde, ikke bare i et europæisk perspektiv, men også i sammenligning med USA og Japan.

Liisa Hakamies-Blomqvist har via Linköping Universitet, været engageret i et Center of Excellence indenfor ældreforskning. Nu skal hun, som direktør for NordForsk, samle udvalgte nordiske forskningsmiljøer, nogle i nordiske Centers of Excellence, således at de får tilstrækkelig kritisk masse til at slå igennem international. Den nye direktør forventes i 2005 sammen med sin bestyrelse, at bidrage med nordisk ”seed/glue money” for at udløse forskningsmidler til initiativer, som er forankret i nationale prioriteringer.
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her