Magasinet Humaniora om forskeruddannelse

05.12.2002
Det nye nummer af magasinet Humaniora (udgivet av Statens Humanistiske Forskningsråd i Danmark) er et temanummer om forskeruddannelse. Nummeret inneholder artikler både om selve forskningen og om den forskningspolitiske side av ph.d.-uddannelsen.
Det nye nummer af magasinet Humaniora (udgivet av Statens Humanistiske Forskningsråd i Danmark, SHF) er et temanummer om forskeruddannelse. Artiklerne beskriver både indholdet i forskningen og den forskningspolitiske side av ph.d.-uddannelsen.

Fem ph.d.-studerende fortæller om indholdet i deres projekter: "etnolekter" i Århus, kønnets betydelse for læreprocesserne under uddannelsen, rådgivningssamtaler om cancer og genetiske test, hvordan videnskaben i Danmark fra reformationen og hundrede år frem byggede på et religiøst grundlag, og det femte projekt starter i den romantiske litteratur i 1700-tallets oplysningstid og kan bruge det videre i arbejdet med brugervenlighed i de digitale medier i dag.

Andre artikler belyser finansieringen, ansættelsesområderne og studiekulturen og generationsskiftet i humanistisk forskning.

På initiativ af SHF er der nu dannet et nyt netværk af europæiske forskningsråd inden for humaniora. SHF‘s formand, Poul Holm, blev valgt som formand for netværket. En europæisk konference, som SHF havde arrangeret i samarbejde med Europakommissionen, resulterede i meget konkrete bud på, hvordan man styrker den humanistiske forskning i Europa.

Læs mere: http://www.forsk.dk/shf/nyt/presse/december_02.htm
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her