25 millioner NOK til nyt Nordic Centre of Excellence, der skal forske på lærerkvalitet i nordiske klasseværelser

25 millioner NOK til nyt Nordic Centre of Excellence, der skal forske på lærerkvalitet i nordiske klasseværelser

20.02.2018
Det nordiske uddannelsesprogram, Education for Tomorrow, er på vej ind i fase to. I den forbindelse finansierer NordForsk et nyt Nordic Centre of Excellence, som fokuserer på lærerkvalitet i nordiske klasseværelser. Det nye center er et samarbejde mellem forskere fra hele Norden.

De 10 ansøgninger, der blev sendt ind, er vurderet af internationale eksperter, og det nye center modtager op til 25 millioner norske kroner. Centret, som finansieres, er:

Centret finansieres af Finlands Akademi, Vetenskapsrådet, Norges forskningsråd, Undervisnings-, forsknings- og kulturministeriet i Island, Styrelsen for Forskning og Uddannelse i Danmark og NordForsk.

Om det nordiske uddannelsesprogram, Education for Tomorrow

Education for Tomorrow-programmet blev til efter initiativ fra de nordiske uddannelsesministre, og første fase af programmet finansierede seks forskningsprojekter (2013-2016) og et Nordic Centre of Excellence (2013-2018).

I fase I er der blevet forsket i emner og temaer såsom overgange i og mellem uddannelse og arbejde, lighed og social retfærdighed, marginalisering, organisatorisk udvikling og professionalisme, styring og systemer.

Fase II af programmet (2017-2023) har særligt fokus på at forbinde forskning med praksis på uddannelses- og læringsområdet og kommer til at bestå af et Nordic Centre of Excellence samt 3 andre forskningsprojekter.

Læs mere om programmet

Der tages forbehold for fejl og justeringer. Kun afgørelser formidlet direkte til ansøgerne per e-mail skal ses som formel bekræftelse på tildeling af midler. Alle ansøgere har modtaget et formelt svar på deres ansøgning i løbet af februar 2018.

Tekst: Jakob Chortsen

Siri Jørgensen Bjarnar - Seniorrådgiver (i foreldrepermisjon)
Kontaktperson Siri Jørgensen Bjarnar
Seniorrådgiver (i foreldrepermisjon)
Work +47 913 16 554
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her