Nordens svar på klimautfordringene

23.10.2007
Nordens svar på klimaudfordringerne er hovedtemaet på Nordisk Råds session 2007, i Oslo. Dette tema bliver allerede belyst på et seminar i timerne før sessionen begynder tirsdag 30. oktober. Arrangører er NordForsk, Nordisk InnovationsCenter, Nordisk Energiforskning, NEFCO, samt Nordisk Investeringsbank.
 Nordens svar på klimautfordringene
Seminaret bliver afholdt tirsdag 30. oktober kl. 12.30 – 14.30. i Auditoriet i Stortinget. Norges olie- og energiminister Åslaug Haga holder åbningstale. Siden taler Børge Ousland om indtryk fra Nordpolen ved vintertid. I 2006 var han sammen med Mike Horn første rejsende til Nordpolen i den mørke årstid. Professor Eirik Schrøder Amundsen fra Københavns Universitet vil mere analytisk se på, hvordan man kan nå målene i klima- og energipolitikken på den mest effektive måde.

Professor Anders Lindroth fra Lunds universitet og koordinator for ‘Nordic Centre of Excellence Global Change‘ fortæller om udviklingen af nye strategier for at begrænse CO2 udslip. Markedsdirektør Ragnar Eriksen fra Green Business Norway beretter om nordisk samarbejde med at levere miljøteknologi til en kulmine i Katowice, Polen.

Endelig taler ‘Nobels Fredsprisvinder‘ Eystein Jansen, der er direktør ved Bjerknessenteret og en af hovedforfatterne bag FN’s klimarapport. Han er en af de 20 forskere som koordinerede det videnskabelige grundlag for FN’s klimarapport. Moderator er Aslak Bonde, journalist og skribent på AnalysNorden.


Nordisk Råds session 2007

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her