NordForsk finansierer nordisk software med 500.000 NOK

10.09.2014
The Advanced Resource Connector (ARC) er open source software, der bl.a. hjælper forskere til at deltage i CERNs Large Hadron Collider-eksperimenter.
NordForsk finansierer nordisk software med 500.000 NOK

E-Science infrastrukturer giver forskere inden for alle fagområder mulighed for at bruge computerkraft til at lave fx simuleringer, processe data og opbevare store datamængder. The Advanced Resource Connector (ARC) er mellemledet, der binder forsknings e-infrastrukturen i Norden sammen ved at sørge for tilgang til data- og regneressourcer.

ARC er et nordisk samarbejde, der oprindeligt blev skabt af NorduGrid i 2002, og i dag er ARC eneste nordiske software-bidrag til European Grid Infrastructure (EGI) og Worldwide LHC Computing Grid (WLCG). Her bidrager softwaren til at forskere – primært fysikere – får lettere adgang til benytte disse infrastrukturer.

Dagligt processer ARC omkring 40.000 opgaver. Softwaren har succes med at være enkel og stabil, samtidig med at den er ganske billig i drift, og den bliver nu brugt flere steder i verden. Den skal naturligvis konstant udvikles i takt med, at cloud-services bliver mere avancerede. Det har NordForsk valgt at støtte, og The Nordic e-Infrastructure Collaboration (NeIC) er ansvarlig for at følge projektet. ARC finansieres også fra andre kilder.

 

Tekst: Linn Hoff Jensen

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her