NordForsk investerer i biobank- og registernetværk

NordForsk investerer i biobank- og registernetværk

08.07.2014
NordForsk har bevilget midler til netværksprojekterne Nordic Biobank Network og Making Nordic health data visible. Begge modtager ca. en halv million norske kroner for at kunne arbejde de kommende to år.

Udvikling og forbedring af forskningsinfrastrukturer skaber merværdi i de nordiske lande, fordi registre, biobanker og meget andet er kostbare og kræver højtspecialiserede kompetencer at bruge. Det skaber stor værdi, når vi i Norden kan gå sammen om disse investeringer, og forskningsinfrastruktur er derfor et naturligt satsningsområde for NordForsk.

 

Making Nordic health data visible

De nordiske lande har en stærk tradition for at indsamle data på sundhedsområdet af høj kvalitet, der har stor værdi inden for sundheds- og samfundsvidenskab. Det er en fordel for nordisk forskning, hvis adgangen til de eksisterende ressourcer på tværs af landene forbedres. Derfor har de nordiske data arkiver søgt NordForsk om midler til arbejde med området og har netop modtaget 490.000 NOK for perioden 2014-2016.

Formålet er at udvikle fælles praksisser for at arkivere og formidle sundhedsdata på tværs af nationale grænser. Projektet vil udvikle en portal for nordiske sundhedsdata til forskningsbrug, der kan udnytte synergier mellem de nordiske lande og derved styrke nordisk forsknings position i en europæisk kontekst.

Projektleder er Dag Kiberg, Norwegian Social Science Data Services (NSD).

 

Nordic Biobank Network

BBMRI (Biobanking and Biomolecular Resources Research Infrastructure) er prioriteret i ESFRIs (European Strategy Forum on Research Infrastructures) roadmap. Formålet med det nordiske biobank-netværk er at udveksle erfaringer og harmonisere processer på tværs af de nordiske lande, så systematiserede samlinger af biologisk materiale kan bruges til forskningsformål.

Nordic Biobank Network (tidligere BBMRI Nordic) har eksisteret siden 2010 og har netop modtaget 500.000 NOK fra NordForsk for at kunne forsætte deres arbejde 2014-2016.

Projektleder er professor ved Norges teknisk-naturvidenskapelige universitet Kristian Hveem.

Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her