Nordisk konference om kostvaner og sundhed

30.05.2008
På en ernæringskonference i København fra den 1-4. juni 2008 vil der blandt andet blive debat om en ny revision af de nordiske næringsstofanbefalinger. Til konferencen er inviteret førende nordiske forskere til at præsentere de nyeste forskningsresultater. Blant andre deltager Anne Tjønneland (NCoE HELGA) og Matti Uusitupa (NCoE SysDiet), som leder to forskningscentre under NordForsks Nordic Centre of Excellence program for Food, Nutrition & Health (2007-11).
 Nordisk konference om kostvaner og sundhed
Konferencen vil se på sammenhængen mellem mad, kostvaner og sundhed. Der bliver sat fokus på emner som børneernæring, overvægt og fedme samt kost og fysisk aktivitet.

Også ældreernæring, mikronæringsstoffer, fødevareberigelse, ernæring i et folkesundheds perspektiv og næringsstofanbefalinger vil blive behandlet. Det forventes, at konferencen vil tiltrække 400-500 deltagere fra de nordiske lande.

Når man taler om ernæring, er den nuværende fedmeepidemi ikke til at komme udenom, og der vil være flere indlæg om status for problemet og hvilke løsninger, der kan anvendes. Man siger, at vanen er det halve liv, og vanerne har dermed stor indflydelse på den enkeltes sundhed. Da vaner indarbejdes tidligt, er der et stort behov for at fokusere på ernæring til små børn og også i mange tilfælde på mad til den gravide.

Fysisk aktivitet spiller også en væsentlig rolle for energibalancen, og dermed for udviklingen af overvægt og svær overvægt. Dette aspekt af sundhed behandles også i relation til blandt andet appetitregulering og søvn. Hovedsponsor for årets konference er Nordisk Ministerråd ved den nordiske arbejdsgruppe for Kosthold, Mad og Toksikologi.

Mer om:
NCoE Food, Nutrition and Health
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her