Nordisk topforskningsinitiativ inden for globalisering

18.01.2008
Aktiviteter indenfor uddannelse og forskning udgør over en fjerdedel af Nordisk Ministerråds budget på ca.850 millioner danske kroner. Området bliver ikke mindre vigtigt ved de nordiske statsministres satsning på at møde globaliseringens udfordringer. Derfor har Nordisk Ministerråd nedsat et topforskningsprojekt. NordForsk leder sekretariatsfunktionen i gruppen i tæt samarbejde med Nordisk Innovationscenter og Nordisk Energiforskning. (18.01.2008)
 Nordisk topforskningsinitiativ inden for globalisering
Ved det første møde i januar deltog udover folk fra Nordisk Ministerråd også lederne af tre nordiske institutioner, direktør Liisa Hakamies-Blomqvist fra NordForsk, direktør Kjetil Storvik fra Nordisk Innovationscenter, NICe, samt direktør Birte Holst Jørgensen fra Nordisk Energiforskning, NEF.

Nordisk Ministerråds generalsekretær Halldór Asgrimsson fremhævede dette topforskningsprojekts særlige betydning i forhold til at komme med et nordisk svar på globaliseringens udfordringer. Det er en meget vigtig opgave med en forstærket og bedre koordineret indsats for topforskning.

Styregruppen for topforskningsprojektet ledes af Lena Gustafsson, vicegeneraldirektør i Vinnova, Sverige. Den finske professor Peter Lund fra Helsinki University of Technology er udpeget til projektleder. Gruppen skal komme med første programforslag til Nordisk Ministerråd i slutningen af marts. I løbet af april vil det blive drøftet i de berørte ministerråd og embedsmandskomiteer. Derefter vil et endelig forslag kunne fremlægges for de nordiske samarbejdsministre i juni.(www.norden.org)
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her