Nordisk vulkanologisk institut omlægges

23.04.2004
Den første juli bliver Nordisk Vulkanologisk Institut (Nordvulk) og den geovidenskablige del af Islands universitets Naturvidenskabelige institut slået sammen til Det islandske universitets Institut for geovidenskab.
Den første juli bliver Nordisk Vulkanologisk Institut (Nordvulk) og den geovidenskablige del af Islands universitets Naturvidenskabelige institut slået sammen til Den islandske universitets Institut for geovidenskab. Det undertegnede Nordisk Ministerråd, Det islandske universitet og Det islandske undervisningsministerium en overenskomst om tidligere på ugen.

Nordvulk hører under Nordisk Ministerråd. Ved sammenslutningen håber man at instituttets aktivitet forstærkes endnu skriver den islandske avis Morgunblaðið. Instituttet flytter i det Naturvidenskabelige instituts nybyggede hus, Askja, der medfører at forskningsfaciliteterne bliver betydeligt forbedrede. Desuden bliver det nemmere for videnskabsmænd fra forskellige grener af naturvidenskaben at arbejde tæt sammen.

Islands undervisningsminister, Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir, har store forhåbninger til overenskomsten. Hun har sagt at ministeriet vil støtte opbygningen af det nye institut med tilskud til driften, bygninger og anskaffelsen af instrumenter.

Norden i veckan, NMR
Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her