Nordiske PhD programmer?

22.10.2007
Nordiske PhD programmer var en af ideerne på en workshop om Nordens kundskabsmiljøer i en globaliseret verden 18. - 19. oktober i København. Den norske parlamentariker Rolf Reikvam, der er med i Nordisk Råd lagde op til at tænke mere strategisk på opbygning af forskningsmiljøer: - NordForsk kunne blive en vigtig nordisk aktør. Dog er der brug for større bevillinger.
 Nordiske PhD programmer?
Verden forandrer sig hastigt, også når det gælder forskning og uddannelse. Afdelingschef Gard Titlestad fra Nordisk Ministerråd fortalte eksempelvis om britiske top universiteter, der nu mærker kraftig konkurrence fra universiteter i Asien. Kina er således i gang med at tiltrække de mest kosmopolitiske grupper af kundskabsarbejdere. Mange kinesere, der har studeret i Vesten, er på vej tilbage i disse år. Globaliseringen er kommet for at blive, og den stiller forsknings- og uddannelsessektoren i Norden overfor store udfordringer.

En anden taler på den uformelle workshop, der er tænkt som en tænketank for nye og måske politisk ukorrekte ideer, var den norske parlamentariker Rolf Reikvam, der er med i Nordisk Råd. Han lagde op til at tænke mere strategisk på opbygning af forskningsmiljøer. NordForsk kunne blive en vigtig nordisk aktør. Dog er der brug for større bevillinger - en tanke kunne være at de nordiske lande bidrog med en form for kontigent.

Christian Möller fra Nordisk Ministerråd fortalte om succesen med de nye nordiske masterprogrammer, og i diskussionen kom ideen med at udvide også med nordiske phd programmer.

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her