Nordunet3 – nu med baltisk deltagelse

16.10.2007
Nordunet3 Internet forskningsprogram er det første nordiske forskningsprogram, som åbnes for baltisk deltagelse på lige fod med de nordiske lande. Det står klart efter et møde i Nordisk Ministerråd 12.oktober. Fra 1.januar 2008 er der åbnet for et nordisk-baltisk program.
 Nordunet3 – nu med baltisk deltagelse
NordForsk ved Erlendur Helgason åbnede mødet som repræsentant for ejerne af programmet. Nordunet ‘fødtes‘ tilbage i 1985. Det første netværk for forskningsprogrammer i Norden, Nordunet1 blev sat i gang i 1985. Siden er der kommet nye generationer – Nordunet2 og nu 3. I 1993 dannede de nordiske departementer selskabet NORDunet AS til å stå for samarbejdet om højkapacitets netværk.

Ved åbningen af mødet sagde Gard Titlestad, afdelingschef i Nordisk Ministerråd for Uddannelse, Forskning og Arbejdsliv, at perspektivet for samarbejdet er en Østersøregion som en vigtig europæisk region for vækst og kreativitet. IT er en nordisk styrkeposition og er centralt for at fremme innovation og vækst. Det langvarige nordiske samarbejde om højkapacitets netværk og Internetforskning i regi af Nordunet3 er vigtig i denne sammenhæng. Det langvarige arbejde med at åbne Nordunet3 har nu for alvor båret frugt.

De nordiske og baltiske Uddannelses- og forskningsministre vil drøfte videre samarbejde på sit fælles møde 31. november i Oslo i forbindelse med Nordisk Råds session.

René Buch fra NORDUnet fortalte, at de baltiske lande frem til 9. november kan fremsende forslag til projekter. De vil så blive bedømt på næste styremøde 13.december, således at netværket kan blive nordisk-baltisk fra nytår.

NORDUnet: http://www.nordu.net

Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her