NorFA-stöd till stamcellsnätverk

02.12.2004
NorFA har givit 300 000 NOK i stöd till ett forskarnätverk för stamcellsforskning. Koordinator för nätverket är professor Stefan Krauss vid Rikshospitalet i Oslo.
Stamcellerna ses som en lovande ny metod som skall ge ökad förståelse för individutvecklingen och olika sjukdomsmekanismer, och dessutom en potentiell plattform för att utveckla terapimöjligheterna för många viktiga sjukdomar. Man förväntar sig att stamcellsteknologin kommer att få en stor biomedicinsk och socio-ekonomisk betydelse inom en nära framtid.

De nordiska länderna och Tyskland har etablerat flera världsledande stamcellslaboratorier, samtidigt som stamcellsforskningen håller på att växa fram i de baltiska länderna. Nationellt står forskningen högt, men ingen gemensam ram för samverkan har hittills etablerats.

Nätverket är en del av ScanBalt, ett nätverk av nätverk från Norden och länderna runt Östersjön. Ett NorFA-ScanBalt-nätverk kommer att få en unik internationell strategisk styrka med en samordnad och utökad stamcellsforskning, inte endast i den nordisk-baltiska regionen, utan också på en världsomspännande nivå.

Läs artikkel på forskning.no
Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her