Ny højniveaurådgivningsgruppe for forskningsinfrastruktur udpeget

03.07.2013
NordForsks bestyrelse har netop nedsat en højniveaugruppe, som skal rådgive NordForsk om samarbejdsmuligheder og policyudvikling på forskningsinfrastrukturområdet. Rådgivningsgruppens formand er Lars Börjesson, vicerektor og professor ved Chalmers Tekniska Högskola, formand for ESS Steering Committee og for MAX IV’s bestyrelse.
Ny højniveaurådgivningsgruppe for forskningsinfrastruktur udpeget

Lars Börjesson

Rådgivningsgruppen består af medlemmer, der er godt forankret i både europæiske og internationale forskningsinfrastrukturnetværk, og som ikke mindst har et solidt kendskab til NordForsks interessenter i det nordiske forskningsmiljø. Flere medlemmer af gruppen er eksperter uden for Norden, og tilsammen har gruppen en bred repræsentation af både forskningsmiljøer og lande.

Højniveaugruppen har mandat for en fireårig periode fra 2013 og består af:

Lars Börjesson, Sverige

Peter Sloth, Danmark

Paula Eerola, Finland

Ingileif Jónsdóttir, Island

Solveig Flock, Norge

Vigdis Kvalheim, Norge

Juni Palmgren, Sverige

Hans Chang, Nederlandene

Steven Krauwer, Nederlandene

Cherri Pancake, USA

 

Gruppen mødes første gang den 25. oktober 2013.

NordForsks direktør Gunnel Gustafsson siger:

- Nordisk samarbejde om forskningsinfrastrukturer er vigtigt, og udpegningen af højniveaugruppen signalerer, at der vil komme øget fokus på området. NordForsk ønsker sig derfor den bedste rådgivning i kommende prioriteringsspørgsmål. Det bliver helt afgørende, ikke mindst i forhold til hvordan vi får bedst mulig synergi mellem nordiske og internationale forskningsinfrastrukturer.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her