Ny rapport: ”Comparing Research in Social Sciences and The Humanities in The Nordic Countries”

18.01.2018
Den nye rapport ”Comparing Research in Social Sciences and The Humanities in The Nordic Countries - An Explorative Study” er en supplerende analyse til “Comparing Research at Nordic Higher Education Institutions Using Bibliometric Indicators – Covering the Years 1999-2014”, som blev publiseret i juni 2017. Rapporten undersøger muligheden for at sammenligne publiceringer i de nordiske lande inden for samfundsvidenskab og humaniora.
Ny rapport: ”Comparing Research in Social Sciences and The Humanities in The Nordic Countries”

Rapporten benytter nationale publicationsdatabaser fra de nordiske lande til at sammenligne forskning inden for samfundsvidenskab og humaniora inden for højere uddannelsesinstitutioner. Resultaterne er baseret på datamateriale, som ikke lever op til samme standard som de data, der er brugt i NordForsk rapporten “Comparing Research at Nordic Higher Education Institutions – Covering the years 1999-2014”, hvor højere nordiske uddannelsesinstitutioner bliver sammenlignet på baggrund af publikationsdata fra Clarivate Analytics’ Web of Science. De dokumenterede resultater i den nye rapport er af sonderende karakter, og skal fortolkes og benyttes ligeledes.

Rapportens overordnede konklusion er, at der er for mange data begrænsninger til at lave pålidelige grænseoverskridende sammenligninger af publiceringer inden for samfundsvidenskab og humaniora i de nordiske lande. Skulle en lignende analyse udføres pålideligt og ensartet, kræves det at der designes et standardiseret datasæt i alle fem nordiske lande. Overordnet set giver rapporten et godt udgangspunkt for yderligere forskning og det anbefales at rapporten bruges som en pilotundersøgelse for et fremtidigt og større projekt.

Download “Comparing Research in Social Sciences and The Humanities in The Nordic Countries - An Explorative Study”

Download “Comparing Research at Nordic Higher Education Institutions Using Bibliometric Indicators – Covering the Years 1999-2014”

Tekst: Anne Ipsen

Kaisa Vaahtera - Seniorrådgiver
Kontaktperson Kaisa Vaahtera
Seniorrådgiver
Work +47 911 48 694
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her