Ny undersökning: Kineserna förtjusta i Norden

04.12.2008
De nordiska länderna kommer att delta med gemensam representation i Världsutställningen i Shanghai 2010. I samband med det har Nordiska ministerrådet undersökt attityder till och kännedom om Norden bland den kinesiska befolkningen. Resultatet är positivt och lovar gott för kommande nordiskt samarbete med Folkrepubliken Kina med sina 1,4 miljarder invånare.
 Ny undersökning: Kineserna förtjusta i Norden
Kännedom främjar kommunikation, och kunskap om andras attityder och föreställningar är viktiga för såväl kommersiellt som kulturellt samarbete.

Detta är bakgrunden till att Nordiska ministerrådet lät göra en kartläggning av kännedomen om Norden i Kina.

Kineserna har enligt undersökningen en positiv bild av de nordiska länderna och ser Norden som en bra plats att leva och bo på.

Deltagarna i undersökningen framhäver de nordiska länderna som ställen med solitt socialt kapital, där befolkningen bär ett stort ansvar för miljön.

De är imponerade av den höga standarden på offentlig service i de nordiska länderna och uppfattar Norden som ett exempel på en lyckad balans mellan sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter.

Sverige fick de mest positiva omdömena, med Danmark, Norge och Finland i mittfältet.

Island placerade sig lägst, vilket enligt rapporten inte minst beror på landets storlek och den bristande kännedomen om Island bland den kinesiska befolkningen.

Undersökningen utfördes av en oavhängig konsult sommaren 2008, och inbegrep svar från över 2 000 kineser i tio olika städer.

Kilde: www.norden.org

Läs undersökningen om kinesernas attityder till Norden.
Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her