Nya huvudsekreterare vid Vetenskapsrådet

25.11.2009
Vetenskapsrådets styrelse har fattat beslut om anställning av tre nya huvudsekreterare: Mats Ulfendahl, ämnesrådet för medicin och hälsa, Juni Palmgren, rådet för forskningens infrastrukturer, och Sven Stafström, ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap. Förordnandena är på tre år.
 Nya huvudsekreterare vid Vetenskapsrådet
Mats Ulfendahl är sedan 2004 professor i experimentell audiologi och otologi, Institutionen för klinisk neurovetenskap, vid Karolinska Institutet. Han tillträder den 1 januari 2010 som huvudsekreterare för ämnesrådet för medicin och hälsa, där han varit ersättare för ledamot sedan 2006.

Juni Palmgren är sedan 1997 professor i biostatistik vid Stockholms universitet och sedan 1999 gästprofessor i samma ämne vid Karolinska Institutet. Juni Palmgren tillträder 1 juli 2010 som huvudsekreterare för Vetenskapsrådets råd för forskningens infrastrukturer som hon varit ledamot av sedan 2005.

Sven Stafström är sedan 2000 professor i beräkningsfysik, Institutionen för fysik, kemi och biologi vid Linköpings universitet. Han tillträder den 1 juli 2010 som huvudsekreterare för ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap som han varit ersättare för ledamot i sedan 2007.

Les mer hos Vetenskapsrådet

Foto: Juni Palmgren, av Ulf Sirborn, www.vr.se
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her