Nyt instrument til nordisk universitetssamarbejde

01.07.2016
Ultimo 2016 lancerer NordForsk et nyt instrument for nordisk universitetssamarbejde med et opslag rettet mod nordiske universiteter og university colleges, som bedriver forskning. Det overordnede mål med det nye finansieringsinstrument er at styrke den internationale konkurrenceevne og facilitere udviklingen af verdensledende forskningsmiljøer i Norden.
Nyt instrument til nordisk universitetssamarbejde

Det nye instrument skal finansiere aktiviteter, som fremmer samarbejde inden for udvalgte områder af høj kvalitet. Målet er at styrke excellent forskning inden for de udvalgte områder og sørge for nordisk merværdi. Samarbejdet bør underbygges af de deltagende universiteter og inkludere fx mobilitet, gæsteforskere, workshops, seminarer, konferencer og højere uddannelse.

Nordiske universiteter og university colleges, som bedriver forskning, kan ansøge. Deltagelse fra mindst tre forskellige nordiske lande er obligatorisk.

NordForsks budget for opslaget er 20 M NOK årligt, og der er et krav om langsigtet indsats fra de deltagende universiteter og university colleges. Midlerne er konkurrenceudsatte og tidsbegrænsede, og det forventes, at 5-7 konsortier bestående af nordiske universiteter og/eller university colleges, som bedriver forskning, vil blive finansieret.

Yderligere detaljer og krav vil blive nærmere angivet, når den fulde opslagstekst publiceres.

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her