Nyt mobilspil skal forebygge livmoderhalskræft

Nyt mobilspil skal forebygge livmoderhalskræft

28.11.2017
Målet med det nye mobilspil 'FightHPV' er at formidle kompliceret sundhedsinformation om virus og kræft på en letforståelig måde. Håbet er, at øgede kundskaber fører til øget deltagelse i masseundersøgelsen mod livmoderhalskræft. Spillet er udviklet af forskere fra Kreftregisteret i Norge og finansieret af NordForsk igennem et Nordic Centre of Excellence, Nordic Information for Action eScience Centre (NIASC).

Livmoderhalskræft er en sygdom, der i stor grad kan forebygges ved vaccinering og regelmæssige underlivsundersøgelser. Mange norske kvinder følger imidlertid ikke anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne. ’Kreftregisteret’ i Norge og Simula har derfor udviklet et pædagogisk mobilspil, FightHPV, der skal øge bevidstheden og kundskaben om humant papillomavirus (HPV), som er hovedårsagen til livmoderhalskræft.

Den øgede brug af smartphones gør det mulig at anvende spiltænkning for at øge bevidstheden om screening og HPV. Men videnskabeligt set er det fortsat ganske uudforsket territorie. Målet med det nye mobilspil er derfor at formidle kompliceret sundhedsinformation om virus og kræft på en letforståelig måde, og forhåbentlig vil øgede kundskaber føre til øget deltagelse i masseundersøgelsen mod livmorhalskræft.

Projektet er finansieret af NordForsk igennem et Nordic Centre of Excellence, Nordic Information for Action eScience Centre (NIASC).

Fakta om NIASC

Formålet med Nordic Information for Action eScience Centre (NIASC) er at udvikle databaserede værktøjer, som giver oversigt over biobanker i Norden, og som gør det muligt, at data fra nationale helseregistre og biobanker bruges bedre i plejesektoren. De nye værktøjer skal anvendes praktisk i et pilotprojekt for bedre og mere kost-effektive cancerscreeningsprogrammer.

Læs mere om NIASC her

Tekst: Jakob Chortsen

Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her