Nyt opslag: 10 millioner til nordisk neutronforskning

Nyt opslag: 10 millioner til nordisk neutronforskning

05.12.2015
’Fællesnordisk program for neutronforskning’ har fokus på kompetenceopbygning på neutronforskningsområdet og blev i gangsat i sommer og har nu det første opslag ’Capacity-building projects’ klar med 10 millioner NOK til nordiske forskere. Ansøgningsfrist 3. februar 2016.

Danmark, Norge og Sverige finansierer sammen med NordForsk det nye neutronprogram, som har en common pot på cirka 50 MNOK de kommende fem år. Ét formål er at udvide brugergruppen, så forskere fra også andre fagområder end fysik får oparbejdet et højt kompetenceniveau og bliver klar til at benytte European Spallation Source (ESS). 

Når flere nordiske lande investerer så massivt i ESS, er der god mening i at sørge for, at vi har forskere parat til at kunne bruge faciliteten. Programmet er derfor indrettet på at kompetenceopbygning hos særligt yngre forskere og hos nye brugergrupper. 

Nyt opslag: ’Capacity-building projects’ 

Neutronprogrammets rådgiver Unni Rørslett fortæller: ’Programmets formål er, at flest mulige nordiske forskere får kompetencer til at benytte ESS forskningsmæssigt. Derfor ønsker programkomiteen at gøre det attraktivt for både eksisterende og nye brugergrupper at bruge neutronteknikker i deres forskning. Dette opslag fokuserer derfor på at skabe synergi på neutronområdet ved at give nordiske forskere mulighed for at koordinere sig bedre – det gælder både inden for uddannelse og i forhold til dannelse af netværk.’ 

Til dette opslag i ’Capacity-building projects’ kan der maksimalt søges 10 MNOK til en femårigperiode. Hovedansøgeren skal være ansat på en forskningsinstitution i en af de tre lande, der deltager i programmet, og der skal samarbejdes mellem minimum tre nordiske lande i projektet, da et af de helt grundlæggende formål med NordForsks arbejde netop er at skabe nordisk samarbejde og højne forskningskvaliteten. 

Deadline er 3. februar 2016 kl. 14.00 CET. 

Det fulde opslag findes NordForsks ansøgningsportal

Mere information om programmet på programmets side

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her