Prisopgave: Nordisk sommeruniversitet 1950-2010

03.09.2007
Nordisk sommeruniversitet (NSU) opstod umiddelbart efter afslutningen af Anden verdenskrig. NSU var fra begyndelsen et løst koblet netværk af videnskabsmænd, akademikere og studerende på tværs af generationer, fag og institutionel status. NSU har en historie både hvad angår det videnskabelige arbejde og som organisation, og de forskellige spor af dette virke kan være udgangspunkt for mange forskellige studier. Det er sådanne studier vi gerne vil opmuntre til og belønne.
 Prisopgave: Nordisk sommeruniversitet 1950-2010
Emner
Vi forestiller os fx fremstillinger af NSUs historie generelt, eller i forhold til bestemte perioder i nordisk historie, eller fx intern vs. ekstern demokratiudvikling, eller de politiske kampe, de organisatoriske tiltag, kampene for overlevelse i kriseperioderne mm.

Vi kan imidlertid også tænke os systematiske behandlinger af emner, hvor man belyser NSU som gennemgående eksempel eller fokuserer på NSUs betydning for … ja, Nordisk litteratur, akademisk tværvidenskablighed, studenteroprøret, kvindeforskning, videnskabelig karriereudvikling eller fagudvikling generelt etc..

Endelig kan man skrive videnskabs- og idé historie, der belyser NSUs specielle rolle, eller man kan studere spørgsmålet om NSUs bidrag til det nordiske samarbejde ….ja, vi har ikke tilstrækkelig fantasi, men det håber vi I har!!

Samtidig giver dette arbejde mulighed for at være en del af NSU, dvs. deltage i sommersessioner og vintersymposier, hvor man sågar kan oprette en studiekreds, der ser på netop NSU i forskellige perspektiver.


Priser og frister
Tre afhandlinger kan opnå priser.

Førsteprisen er på 30.000 SEK, anden prisen 20.000 SEK og tredjeprisen 10.000 SEK.

De prisbelønnede afhandlinger udgives på NSU Press. Evt. yderligere prisværdige manuskripter kan komme i betragtning til udgivelse.

Frist for indlevering: 1. marts 2009.

Vinderne kåres på NSUs sommersession i uge 30 2009, og de trykte bøger præsenteres på sommersessionen i uge 30 2010, hvor NSU fejrer 60 års fødselsdag.

Les mer.

Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her