Støtte til hviderussisk eksil universitet

19.12.2005
Nordisk Ministerråd og EU-kommissionen undertegner i denne uge en aftale om et projekt, der støtter det hviderussiske universitet European Humanities University, EHU. Det var det sidste uafhængige universitet i Hviderusland, og det blev lukket af myndighederne i Minsk i juli 2004. Nu er det flyttet til Vilnius, hovedstaden i Litauen.
Nordisk Ministerråds generalsekretær Per Unckel lægger vægt på støtte til fremme af demokrati og menneskelige rettigheder i Hviderusland. Støtten til EHU er samtidig et led i et større nordisk engagement i Hviderusland. Et andet eksempel er det grænseregionale projekt Baltic Euro-Regional Network, der også inkluderer grænseområder i Hviderusland. Kendetegnende for de to projekter er samtidig, at de sker i et tæt samarbejde mellem EU og Nordisk Ministerråd.

Med den nye støtte til European Humanities University får 350 studerende fra Hviderusland mulighed for at læse en række fag, der leder frem til europæisk anerkendte eksamener. Støtten fra EU-kommissionen kommer fra programmet European Initiative for Democracy and Human Rights. Det nye projekt løber over tre år og har et budget på cirka 20 millioner DKK. Ud over EU og Nordisk Ministerråd bidrager også Finland og Sverige bilateralt med støtte til projektet.

Foto: Magnus Fröderberg/norden.org
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her