Støtte til hviderussisk eksil-universitet i Vilnius

07.10.2005
Nordisk Ministerråd undersøger mulig støtte til hviderussisk universitet i eksil i Vilnius som bidrag til demokratiseringsprocessen i Hviderusland.
European Humanities University (EHU) blev etableret for 12 år siden, men myndighederne i Hviderusland lukkede det i 2004. EHU flyttede til Vilnius i Litauen fra Hvideruslands hovedstad Minsk i foråret 2005.

Nordisk Ministerråds generalsekretær Per Unckel besøgte i juli Vilnius, hvor han bl.a. mødtes med den litauiske udenrigsminister Antanas Valionis. Et af punkterne for mødet var støtte til det hviderussiske universitet, der nu må prøve at klare sig i eksil.

De nordiske samarbejdsministre har drøftet muligheden for at støtte EHU sammen med EU. Især undersøges muligheden for støtte et større projekt, der finansieres under EU-programmet European Initiative for Democracy and Human Rights (EIDHR). Nordisk deltagelse vil i givet fald skulle indgå med en delfinansiering. Ansøgning forventes indleveret til EU-kommissionen i begyndelsen af oktober. Der vil blive lagt op til et projekt over en treårig periode med det formål at undervise cirka 350 studerende fra Hviderusland i Vilnius. Der er planlagt 5 BA-programmer og 5 MA-programmer.
Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her