Støtte til hviderussisk eksil-universitet i Vilnius

07.10.2005
Nordisk Ministerråd undersøger mulig støtte til hviderussisk universitet i eksil i Vilnius som bidrag til demokratiseringsprocessen i Hviderusland.
European Humanities University (EHU) blev etableret for 12 år siden, men myndighederne i Hviderusland lukkede det i 2004. EHU flyttede til Vilnius i Litauen fra Hvideruslands hovedstad Minsk i foråret 2005.

Nordisk Ministerråds generalsekretær Per Unckel besøgte i juli Vilnius, hvor han bl.a. mødtes med den litauiske udenrigsminister Antanas Valionis. Et af punkterne for mødet var støtte til det hviderussiske universitet, der nu må prøve at klare sig i eksil.

De nordiske samarbejdsministre har drøftet muligheden for at støtte EHU sammen med EU. Især undersøges muligheden for støtte et større projekt, der finansieres under EU-programmet European Initiative for Democracy and Human Rights (EIDHR). Nordisk deltagelse vil i givet fald skulle indgå med en delfinansiering. Ansøgning forventes indleveret til EU-kommissionen i begyndelsen af oktober. Der vil blive lagt op til et projekt over en treårig periode med det formål at undervise cirka 350 studerende fra Hviderusland i Vilnius. Der er planlagt 5 BA-programmer og 5 MA-programmer.
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her