Fælles nordisk oplæring: Få bedre e-færdigheder

Illustration: DarwinPeacock, Maklaan.

Fælles nordisk oplæring: Få bedre e-færdigheder

01.06.2016
For at få mest muligt ud af e-infrastrukturressourcerne i de nordiske lande har NeIC lanceret en nordisk fælleskalender, som viser, hvor og hvornår der er arrangementer, hvor man kan forbedre sine e-færdigheder. Kalenderen er et let og enkelt værktøj at bruge.

NeIC har netop lanceret en samordnet kalender, der samler og formidler information om kommende oplæringsarrangementer, som bliver arrangeret af NeIC eller dets partnere eller er af interesse for NeIC og NeIC-stakeholders.

Kalenderen hedder NeIC training. Du kan finde kommende oplæringsarrangementer her: https://neic.nordforsk.org/training/

Sådan får du adgang til kalenderen.

Kalenderen rummer for øjeblikket oplæringsaktiviteter fra fire lande.

P.t. bruger oplæringskoordinatorerne mailinglister for at informere interesserede parter om kommende oplæringsarrangementer. Kalenderen gør det muligt også at medtage information om nabolandes kommende oplæringsaktiviteter, som kan være af interesse for deres stakeholders.

Samling af kompetencer

NeIC’s oplæringskalender er en del af realiseringen af den nye NeIC-strategi. Den er opdelt i fire fokusområder, hvoraf et er ”samling af kompetencer”.

Organisationerne i styregruppen har hver udpeget en person til en arbejdsgruppe, som skal kortlægge kompetencer (og kompetencebehov) blandt de nordiske e-infrastrukturer, forskningsinfrastrukturer, brugere og andre nært tilknyttede stakeholders.

Organisationerne i styregruppen anser oplæringsaspektet for at være så vigtigt, at de fleste af dem har udpeget deres oplæringskoordinator til at deltage i den arbejdsgruppe, som arbejder med samling af kompetencer. Gruppen har besluttet, at ”oplæring” skal være kompetencekortlægningens første emne.

Medlemmerne af arbejdsgruppen er:

  • Rob Pennington, NeIC (leder)
  • Michaela Barth, NeIC (koordinering)
  • DK: Lene Krøl Andersen, DeIC
  • FI: Jussi Enkovaara, CSC
  • NO: Vigdis Guldseth, UNINETT
  • SE: Joachim Hein, SNIC
  • IS: Jón Ingi Einarsson, RHnet and Saethor L. Jonsson, RHI
  • Joel Hedlund, NeIC (observer).
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her