To nye Nordic Centres of Excellence skal løse det nordiske kønsparadoks

To nye Nordic Centres of Excellence skal løse det nordiske kønsparadoks

13.10.2016
NordForsk har bevilget 41,8 millioner NOK til to Nordiske Centers of Excellence under programmet Solving the Gender Paradox. Begge centrene skal bidrage til viden om, hvordan de nordiske lande kan få bugt med kønsubalancen inden for forskning og innovation.

De nordiske lande topper europæiske og globale ligestillingsstatistikker. Men inden for forsknings- og innovationsområdet ligger de nordiske lande kun på et europæisk gennemsnit. NordForsks initiativ “Solving the Gender Paradox: Gender Gaps in the Nordic Research and Innovation Area” er en reaktion på dette problem og paradoks.

Programmet offentliggjorde sit første opslag af midler i december 2015, og ved ansøgningens deadline i april var der indkommet i alt 10 ansøgninger. På grundlag af en bedømmelse foretaget af et panel bestående af internationale eksperter har NordForsks bestyrelse besluttet at finansiere to Nordic Centres of Excellence:

Programmet er finansieret af NordForsk, Finlands Akademi, Rannís – the Icelandic Centre for Research, Norges Forskningsråd og FORTE – det svenske forskningsråd for sundhed, arbejdsliv og velfærd. Formålet med initiativet er at finde ud af, hvorfor forsknings- og innovationsområdet ikke er fulgt med udviklingen mod et kønsligestillet samfund, og at identificere de virkemidler, der kan rette op på ubalancen.

Læs mere om programmet Gender in the Nordic Research and Innovation Area.

Tekst: Anne Munk Christiansen

Foto: Johannes Jansson/norden.org

Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her