Nytt fra NordForsk

Open Science skaber en mere retfærdig verden
Open Science og Open Access er blevet slagord, der ofte benyttes for tiden. Værdien af nordisk og internationalt samarbejde på feltet blev også løftet på NeIC2019, en stor nordisk konference om infrastruktur indenfor Open Science, i København for nylig. I forbindelse med konferencen udtalte en af pionererne inden for nordisk samarbejde i et interview med NordForsk, at Open Science skaber en mere retfærdig verden, det ikke længere kun er de rige, som får glæde af forskning.
17 millioner NOK til Nordic Research Infrastructure Hubs
NordForsk lancerer nu forskningsopslag inden for Nordic Research Infrastructure Hubs. Opslaget har et budget på 17 millioner NOK og deadline for ansøgninger er 22. oktober 2019
Nyt opslag på vej: Forsknings- og innovationsprogram for digitalisering af den offentlige sektor
NordForsk, Finlands Akademi, Forte, Norges Forskningsråd, Innovationsfonden Danmark, det estiske forskningsråd, Ministry of Education and Science of Latvia og Economic and UK Economic and Social Research Council er gået sammen om at finansiere forskning indenfor for feltet digitalisering af den offentlige sektor. Op til 10 forskningsprojekter med et budget på maksimalt 1 million euro hver vil blive finansieret. Indtil videre vil et opslag blive offentliggjort i efteråret 2019.
Ny utlysning om samhällssäkerhet
NordForsk utlyser totalt 44 miljoner norska kronor för forskningsprojekt inom samhällssäkerhet med fokus på växande globala och regionala trender. Tidsfristen för inlämning av ansökningar är 20 november 2019.
Ny nordisk-rysk utlysning för förstudie om samproduktion mellan forskare och lokala urbefolkningssamfund i Arktis
NordForsk öppnar en utlysning för det Nordisk-ryska samarbetsprogrammet inom utbildning och forskning. Forskningsprojekt med samarbetspartners på Grönland uppmanas att ansöka om finansiering från öronmärkt tilläggsfinansiering. Utlysningen har en budget på 2 miljoner norska kronor och tidsfristen för inlämning av ansökningar är 17 oktober 2019.
Events
Kommende hendelser…
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her