NordForsk

NordForsk er en organisasjon som finansierer og tilrettelegger for nordisk samarbeid innen forskning og forskningsinfrastruktur.

Open Access i Norden – hvor langt er vi nået?

En ny NordForsk-rapport gør status over fri adgang til forskningsdata i Norden, EU og globalt. Finland har iværksat et storstilet og ambitiøst Open Science-initiativ, og også i de andre nordiske lande er der diskussioner og aktiviteter på området. Selvom de nordiske lande gik tidligt i gang med diskussioner om open access, er der stadig lang vej, til der findes etablerede politikker og operationelle initiativer overalt i Norden.

Les mer…
  1. Humaniora og samfunnsfag
  2. Helse, velferd og medisin
  3. Naturvitenskap, matematikk, teknologi
  4. Store satsinger

Aktuelt

Nordisk model giver unikke samarbejdskompetencer i analyse af store datasæt

05.07.2016

Selvom der kan spares penge ved at samle seks nordiske computercentre til ét, giver den nordiske distribuerede model unikke kompetencer. De kan være afgørende for, at det verdensomspændende LHC-netværk også fremover kan håndtere datamængderne fra CERN, siger Josep Flix, som står bag en ny evaluering af det nordiske Tier 1-samarbejde.

Les mer…

Yrkesutbildningen – en återvändsgränd eller väg till högre utbildning?

05.07.2016

Utbildningen i de Nordiska länderna delar många gemensamma värderingar som jämlikhet och social inklusion. De Nordiska länderna har alla byggt starka och fria offentligt finansierade utbildningssystem som i teorin ger alla invånare likvärdiga möjligheter till utbildning. Ny forskning visar ändå att det här inte gäller för yrkesutbildningen.

Les mer…

Nyt instrument til nordisk universitetssamarbejde

01.07.2016

Ultimo 2016 lancerer NordForsk et nyt instrument for nordisk universitetssamarbejde med et opslag rettet mod nordiske universiteter og university colleges, som bedriver forskning. Det overordnede mål med det nye finansieringsinstrument er at styrke den internationale konkurrenceevne og facilitere udviklingen af verdensledende forskningsmiljøer i Norden.

Les mer…
Flere nyheter
NordForsk er en organisasjon som finansierer og tilrettelegger for nordisk samarbeid innen forskning og forskningsinfrastruktur.
Nyhetsbrev
Facebook