lamps neutron research light

NordForsk modtog syv ansøgninger til opslaget under neutronprogrammet

Der vil blive finansieret op til fire forskningsprojekter. Det maksimale beløb per projekt er 1,5 millioner NOK. NordForsks bestyrelse beslutter i december 2020, hvilke projekter der får tildeling.

Kyösti Lempa er seniorrådgiver i NordForsk og siger:

”NordForsk-finansieringen vil give postdoc-stipendiaterne en unik mulighed for at få uddannelse i ESS-kerneteknikker og -teknologier, og de vil have adgang til brede professionelle netværk. Postdoc-stipendiaterne vil blive en del af næste generations dynamiske forskning inden for nordisk neutronvidenskab.”

Mål for opslaget

Formålet er at fremme en ny generation af nordiske neutronforskere og specialister gennem uddannelse ved European Spallation Source (ESS) i Lund. Støtte til den næste generation af nordiske neutronforskere og specialister er vigtig for udvikling af langvarig kapacitetsopbygning, mobilitet og ekspertise.

Forventet projektstart er foråret 2021, og projektets varighed er maksimalt to år.

Læs mere om opslaget her.

Baggrund for programmet

Målsætningerne for Nordisk program for neutronforskning er at øge antallet af forskere i Norden, som bruger neutroner i videnskabelig analyse, og at hæve kompetenceniveauet inden for neutronspredning, især blandt yngre forskere og andre grupper. PostDoc Fellowship-opslagets formål er derfor også at fremme en ny generation af nordiske neutronforskere og specialister gennem uddannelse ved European Spallation Source (ESS) i Lund.

Læs mere om Nordisk program for neutronforskning.

Kontakter

Kyösti Lempa

Kyösti Lempa

Seniorrådgiver