Jobb og
karriere

NordForsks sekretariat har ca. 20 ansatte og er lokalisert sentralt i Oslo.

NordForsk er en attraktiv arbeidsplass med hyggelige kolleger, og for nye medarbeidere har vi et oppstartsprogram som skal hjelpe deg til å bli bedre integrert både i NordForsk og i Oslo.

Rull videre for å lese mer om jobbmuligheter og hvordan det er å jobbe i NordForsk.

Ledige stillinger i NordForsk

Se norden.org for ledige stillinger.

Internasjonalt miljø

NordForsk holder til på Nordisk senter sentralt i Oslo. Vi deler lokaler med våre søsterorganisasjoner Nordic Energy Research og Nordic Innovation. Til sammen har de tre organisasjonene omtrent 50 medarbeidere fra alle nordiske land.

Vi samarbeider tett med nordiske personer, institusjoner og organisasjoner, og som ansatt i NordForsk vil du møte mennesker fra hele regionen. Vi deltar på og arrangerer møter, seminarer og konferanser i hele Norden.

Et godt sted å jobbe

NordForsk har godt arbeidsmiljø og leverer tjenester av høy kvalitet.

Våren 2022 ble vi evaluert av Danmarks Teknologiske Institut. Hovedkonklusjonen er at NordForsks prestasjoner har vært utmerkede siden 2018, og at NordForsk har utviklet seg til å bli en relevant og nyttig plattform for nordisk forskningssamarbeid.

På Nordisk Senter har vi fleksibel arbeidstid, gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden.

Vi har også mange sosiale arrangementer du kan ta del i. Vi har julebord, sommerfest, lønningspils, kulturklubb og idrettsklubb, hvor vi samles på tvers av de tre nordiske organisasjonene.

Alle samnordiske institusjoner som er opprettet og finansiert av Nordisk ministerråd må følge den Avtale mellom Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige om rettsstilling for samnordiske institusjoner og deres ansatte.

Denne avtalen sier blant annet at institusjonene skal søke å oppnå en rimelig fordeling av stillinger mellom de nordiske land, og at statsansatt personale med tidsbegrenset ansettelse har rett til permisjon i opptil åtte år.

Oslo – en grønn og livlig by

Oslo er et godt sted å leve og arbeide. I 2022 ble Oslo kåret til både Europas grønneste hovedstad, og til verdens beste by når det gjelder balanse mellom jobb og fritid.

Med sine parker, skoger, sjøer og fjorder er Oslo et unikt utgangspunkt for et aktivt utendørsliv, og den har et rikholdig tilbud for deg som er interessert i sosiale, kulturelle og kulinariske opplevelser.

Nysgjerrig på hva Oslo har å by på? Sjekk visitoslo.com

Møt våre kolleger

Nysgjerrig på hvordan det er å jobbe i NordForsk? Hør hva noen av våre nordiske kolleger synes.

Sandra Danielsson
Seniorrådgiver i NordForsk

"Vi har en liten organisation med öppenhet och transparens, och otroligt kompetenta kollegor. I den gemensamma administrationen har vi ett bra samarbete på tvärs av organisationerna, och alla bidrar till bra stämning och gemenskap på jobbet. Mitt arbetsspråk är svenska trots att jag bor i Norge, och jag är väldigt nöjd över att ha kollegor från hela Norden, med olika språk och dialekter. Jag har lärt mig massor om de olika regionerna, olikheter och likheter, och jag känner mig närmare alla nordiska länder."

Bjørnar Komissar
Seniorrådgiver i NordForsk

"Jeg har et sterkt engasjement for forskning, og det beste for meg med å jobbe i NordForsk er at jeg hver dag kan være med å bidra til å tilrettelegge for forskning av høy vitenskapelig kvalitet og innenfor viktige temaer. Jeg synes det er ekstra givende og interessant at vi jobber for å fremme nordisk merverdi, og at jeg kan jobbe tett med kollegaer og forskere i hele Norden. Ved siden av det faglige arbeidet må jeg også si at jeg er veldig glad for å være en del av et svært godt arbeidsmiljø med dyktige og trivelige kollegaer."

Kyösti Lempa
Spesialrådgiver i NordForsk

"Jag tycker om att träffa nordiska kollegor i programkommittéer och få uppdateringar om vad som pågår i nordiska länder. De nordiska länderna har olika metoder i sina forskningssystem och varje land har sina egna lösningar för forskningsfinansiering. Jag lär mig något nytt varje dag. Det är mycket givande att jobba tilsammans med professionella nordiska kollegor och jag lär mig mycket. Mina kollegor har bred bakgrund och stor erfarenhet. Tillsammans är vi ett bra team."

Marianne Knudsen
Senior kommunikationsrådgiver

"Jeg synes, det er spændende og utrolig meningsfuldt at formidle nordiske forskningsresultater og -effekter igennem bl.a. nyhedsartikler, nyhedsbreve og på seminarer. Det er samtidig et stort gode at være omgivet af så hyggelige og dygtige kolleger fra hele Norden. Og så har vi mulighed for at have en god balance mellem arbejdsliv og fritid. Oslo har en masse at byde på, når arbejdsdagen slutter, og jeg er meget glad for at være flyttet hertil. Der er smukke kyststier, utallige vandreruter og skiløjper i Nordmarka, og så er der et rigt kulturliv."