Nordisk merverdi
Vi søker å tilføre nordisk merverdi til alle våre programmer og prosjekter.

Hva er nordisk merverdi?

Nordisk merverdi skapes for eksempel når forskningsaktiviteter fører til innovasjon i den nordiske regionen, og når forskning fører til regional mobilitet og nettverksdannelser i de nordiske land.

Les vår definisjon av nordisk merverdi

“Nordisk forskning tyder på, at ligestilling har en positiv effekt på problemløsning i militæret - og sandsynligvis også i politiet.”

- Professor Dag Ellingsen

10 år med nordisk forskningsfinansiering

Læs mere om nordisk forskningssamarbejde, som er blevet til gennem NordForsks arbejde i årene 2009-2018

Open Science skaber en mere retfærdig verden

Open Science og Open Access er blevet slagord. For mange er e-infrastruktur et usynligt bidrag til Open Science. Men det er usynligt, fordi det virker. Nordic eInfrastructure Collaboration, som hører under NordForsk, bidrager med mange usynlige ting, som påvirker forskning både i Norden, men også i Europa og resten af verden.

Nordiske lande kan bane vejen for cirkulær økonomi

På under et minut forklarer professor ved Danmarks Teknologiske Institut Tim McAloone, hvordan virksomheder kan omstille sig til cirkulær økonomi. Tim McAloone er projektleder på CIRCit - Circular Economy Integration in the Nordic Industry for Enhanced Sustainability and Competitiveness.

Obs: Videoen er kun på engelsk

Diskrimination og eksklusion er velkendte fænomener i de nordiske skoler. En rapport fra første fase af NordForsks uddannelsesprogram viser, hvordan kommer man disse problemer til livs ved hjælp af nogle specifikke retningslinjer på det uddannelsespolitiske område i de nordiske lande.

Læs anbefalingerne til de nordiske skoler her.

Hvordan reagerer lægemidler, når de bliver optaget i kroppen?

Det er spørgsmål som dette, det nordiske neutronforskningsprogram er med til at kaste lys på. NordForsk finansierer i øjeblikket 12 projekter i neutronforskning, som har fokus på alt fra genopladelige batterier til etablering af en neutronforskerskole i Estland. Hør programkomitéleder Fredrik Melander forklare, hvordan de nordiske lande drager fordel af hinanden inden for neutronforskning.