Illustration migration integration

NordForsk modtager 218 ansøgninger til opslag inden for migration og integration

Storbritannien er repræsenteret i en stor andel af projekterne, og det viser, at forskere i Norden og Storbritannien ser en stor værdi i at arbejde sammen, udtaler NordForsk-direktør Arne Flåøyen.

Opslaget under programmet «Nordisk-britisk satsning på forskning i migration og integration» har til hensigt at finansiere projekter, som blandt andet lægger vægt på følgende:

  • Bevæggrundene bag migration samt globale, regionale og lokale migrationsmønstre
  • Sundhed og velvære blandt indvandrere
  • Social samhørighed og ulighed
  • Sociale og familiemæssige forhold
  • Historier om migranter, migration og integration
  • Migranters kulturelle ophav og samtidskulturelle udtryk
  • Politik og styring af migration og integration

Opslaget har et totalbudget på 65 millioner NOK.

NordForsk-direktør Arne Flåøyen udtaler følgende:

- Det store antal ansøgninger viser, at migration og integration er højaktuelt tema og et forskningsfelt, der er stor interesse for i forskningsmiljøerne. Samtidig er jeg meget glad for, at der er så stor deltagelse fra Storbritannien. Samarbejdet med briterne bidrager nemlig til at internationalisere den nordiske forskning, siger han og fortsætter:

- Det bliver en krævende proces at udvælge de projekter, som ender med at modtage finansiering, og vi må sandsynligvis sige nej til mange gode ansøgninger på grund af mangel på finansiering. På den anden side er vi overbeviste om, at vi med så stort et antal af ansøgninger ender med at finansiere projekter af højeste videnskabelige kvalitet.

Nordisk-britisk forskningsprogram for migration og integration finansieres af Finlands Akademi, Vetenskapsrådet, Forte, Norges Forskningsråd, The Icelandic Centre for Research, Rannís, i Island, Storbritanniens The Economic and Social Research Council (part of UK Research and Innovation) og NordForsk.

Resultatet af udvælgelsesprocessen til næste fase af opslaget kan ventes i slutningen af februar 2019.